blank

Ministar poljoprivrede proglasio dogovor sa malinarima sa otkupnom cenom od 250 dinara, u Arilju spremaju protest u nedelju

Danas je održan još jedan sastanak proizvođača malina, hladnjačara i predstavnika vlade, nakon kog je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović proglasio da je postignut dogovor sa većinom proizvođača i otkupljivača, piše Danas.

blank
Foto: Pixabay

On je poručio da je dogovoreno da početna otkupna cena maline bude 250 dinara po kilogramu, što je zapravo ista cena koja je dogovorena i pre sedam dana, a na koju su neka udruženja proizvođača negodovala.

„Na sastanku 31. maja postignut je dogovor i o podeli zarade od izvoznih cena malina u odnosu 60 prema 40 odsto u korist proizvođača“, rekao je Martinović na konferenciji za medije nakon sastanka.

Na sastanku, osim proizvođača i hladnjačara, prisustvovali su i predstavnici ministarstava finansija i trgovine, Uprave carina, Privredne komore Srbije i predsednik Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije Marijan Rističević.

Martinović je istakao da država ne može da određuje cene, već je samo posrednik u pregovorima između proizvođača i otkupljivača i apelovao na otkupljivače da prema postignutom dogovoru, početna otkupna cena bude 250 dinara po kilogramu.

Jedno od većih udruženja malinara, Vilamet iz Arilja, nisu bili zadovoljni ovom cenom pre sedam dana, a i sada su ogorčeni dogovorom.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.