blank

Ministarstvo produžilo rok za prijave za bespovratna sredstva za poljoprivrednike

Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo je danas da je do kraja februara produžilo rok za podnošenje prijava po Trećem javnom pozivu za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini.

blank
Foto: Subotičke.rs

Rok za prijavu po Trećem javnom pozivu, teče od 4. decembra 2023. godine, a odluka o dodatnom produženju roka doneta je kako bi se svim zainteresovanim licima izašlo u susret i omogućilo dodatno vreme za prikupljanje neophodne dokumentacije, navedeno je na sajtu ministarstva.

Kako je precizirano, prijave na onlajn platformi omogućene su u okviru softverskog rešenja Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije (www.scap.rs) i sajtu Uprave za agrarna plaćanja (www.uap.gov.rs).

Podseća se da je ukupna vrednost sredstava za Treći poziv iznosi 750 miliona dinara, a poziv je namenjen prvenstveno agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili vrše otkup proizvoda od primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.

Vrednosti investicija za agregatore mogu iznositi od 25.000 do 400.000 evra, a visina bespovratnih sredstva može se kretati i do 200.000 evra.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Beta, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.