blank

Počinje izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Prvo izvlačenje u okviru novog kruga nagrade igre „Uzmi račun i pobedi“ biće održano u subotu, 11. maja, a tom prilikom će biti dodeljena dva stana u naselju Zemunske kapije u Beogradu, najavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

blank

Siniša Mali je precizirao da je nagradnim fondom za prvi krug obuhvaćeno 10 stanova u vrednosti od 1,9 miliona evra.

„Ovu nagradnu igru od prošle godine organizujemo u digitalnom formatu, što znači da učesnici ne šalju koverte sa fiskalnim računima i slipovima, već ih skeniraju putem aplikacije ΄Uzmi račun i pobedi΄ koju je izradila Poreska uprava uz podršku NALED-a, Nemačke razvojne saradnje GIZ i Inicijative Bolji način. Aplikacija može besplatno da se preuzme na Google play, Apple i Huawei prodavnicama“, naveo je Mali.

On je podsetio da građani račune putem aplikacije mogu da šalju od 8. aprila, a validni su svi računi koji su izdati u ovoj godini, bez obzira na vrednost.

blank
Foto: Pixabay

„Od tada je registrovano čak 406.322 naloga, sa kojih je poslato 41,8 miliona računa i dodeljeno više od 50 miliona jedinstvenih kodova, što je potvrda ogromnog interesovanja građana za ovu nagradnu igru. Sve to pokazuje da su građani prepoznali napore i aktivnosti Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije“, naveo je Siniša Mali.

Važna novina u ovoj nagradnoj igri je, dodao je Mali, da građani koji plaćaju karticom ili instant mogu da udvostruče svoje šanse za dobitak, s obzirom na to da se za svako bezgotovinsko plaćanje koje je zabeleženo na računu dobija dodatni kod koji ravnopravno učestvuje u izvlačenjima.

„Pozivam građane da u što većem broju uzmu učešće u ovoj nagradnoj igri i plaćaju bezgotovinski jer to je najbolji način da se zajedno borimo protiv sive ekonomije i zajedno gradimo bolju i lepšu Srbiju, a svima koji budu slali račune u nagradnoj igri želim puno, puno sreće“, zaključio je Siniša Mali.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.