blank

Poljoprivrednicima u Srbiji kasne subvencije i povraćaj akcize

Poljoprivredni proizvođači u Srbiji rekli su da je mali broj njih dobio novac na ime subvencija po hektaru, a da kasni i povraćaj akcize za kupljeno gorivo.

Poljoprivrednici „zadnja rupa na svirali”

Predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković rekao je za Betu da je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković obećala da će subvencije biti isplaćene do 1. aprila kako bi imali novac za setvu, ali da ga je do sada dobilo samo oko 15 odsto članova tog udruženja.

„Subvencije se isplaćuju po malo, znam da je, što se tiče članova našeg uduženja, novac dobilo tek oko 15 odsto njih, a Tanasković je obećala da će nam isplatiti do 1. aprila da bi se pripremili za prolećnu setvu“, rekao je Matković.

Dodao je da kasni i povraćaj akcize na kupljeno gorivo, a dogovor poljoprirednika i Vlade Srbije je bio da se novac vrati za 14 dana, nakon kupovine.

Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut rekao je da 80 odsto poljoprivrednika, među kojima najviše ima onih koji su dobili rešenja za subvencije, ali i onih koji još čekaju taj dokument, još nije dobilo novac.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Beta, N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.