blank

Povećana mesečna naknada za mlade u programu „Moja prva plata“

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, povećavši mesečnu naknadu mladima sa srednjim obrazovanjem koji će umesto dosadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto 30.000 dinara koliko je bilo do sada, prema izmeni Uredbe koja je objavljena u Službenom glasniku.

blank
Foto: Subotičke.rs

Cilj Programa „Moja prva plata“ je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Tokom devet meseci trajanja programa kandidatu primaju od države novčanu naknadu. Novac se isplaćuju irektno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

Nova ekonomija je pre godinu dana pisala da je više od 5.000 poslodavaca u prva dva ciklusa programa, tokom poslednje dve godine, primilo čak 18.000 mladih na osposobljavanje za rad. Od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, 43 odsto se zaposlilo.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.