blank

Premijera filma “Novi Sad na turističkoj mapi za OSI”

Da li je Novi Sad pristupačan osobama sa invaliditetom? Da li su turističke znamenitosti najvećeg vojvođanskog grada dostupne za osobama sa invaliditetom? Da li neko u kolicima može da savlada stepenice, uspone ili pragove u Srpskom narodnom pozorištu, muzejima, Pozorištu mladih, vinarijama, železničkoj stanici, gradskom prevozu…?

blank
Foto: Udruženje “Investiraj u Sebe”

Na ova i mnoga druga pitanja pokušali su da odogovre oni kojih se lično tiče ova tema, članovi udruženja “Uspon OSI”, ali i udruženje “Investiraj u sebe”, u dokumentarnom filmu – “Novi Sad na turističkoj mapi OSI”. Film se bavi pristupačnosti turističkih lokacija u Novom Sadu za osobe sa invaliditetom.

Projekat “Novi sad za OSI” deo je šire kampanje “Srbija bez Barijera”, koja za cilj ima unapređenje uslova i pristupačnosti za OSI u različitim aspektima društvenog života.

Premijera dokumentarnog filma “Novi Sad na turističkoj mapi OSI” zakazana je za danas, 26. decembra u Kancelariji za civilno društvo, na lokaciji Bulevar despota Stefana, objekat br. 2, lokal br. 3, u Novom Sadu, početak projekcije zakazan je za 17 časova.

Film “Novi Sad na turističkoj mapi za OSI” predstavlja ključni deo naših napora da osvetlimo izazove sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju prilikom poseta turističkih destinacija u Novom Sadu – objašnjavaju autori filma.

Dokumentarnii film su podržali Ministrastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a ovo je samo jedna u nizu akcija za podizanje svesti i promenu odnosa prema osobama sa invaliditetom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.