blank

Promocija poezije Ljubice Vukov Davčik

U novoj Gradskoj čitaoni, sinoć je održana promocija novog troknjižja “Preobraženje 3,2,1” Ljubice Vukov Davčik.

blank

U toploj, porodičnoj atmosferi prisustvovali smo predstavljanju šestog triptiha, troknjižja poezije i priča, naše sugrađanke Ljubice Davčik, koja je sa svojim prijateljima, promociju zamislila kao sinergiju više umetnosti: poezije, muzike i slikarsta, pa se simbolika triptiha provlačila kroz celo predstavljanje Ljubičinog opusa.

Svoje napisane, ritmične pesme i reči, upotpunila je muzikom sa gitare Stefana i Filipa Vukovića, dva dečaka koji su pokazali svoje muzičko umeće pred punom čitaonom, i pesmom učenica italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia”, Dunje Grgić, Teodora Pavluković i Jane Stevanović.

Ljubica svoju inspiraciju pronalazi u prirodi, emocijama i lepoti koju prepoznaje oko sebe. Kao rođena Senćanka, o reci Tisi govori kao svojoj arteriji, i pokretačkoj, životnoj sili, sa mnogo ljubavi, njena poezija je kratka i suštinska, topla i simbolična.

Svoje utiske o subotičkoj pesnikinji, na promociji, izrekli su njeni prijatelji i bliski pisanoj reči, Nada Harminc, novinar, Đorđe Kuburić i Mile Tasić.

Recenziju Ljubičine poezije napisao je Pero Zubac, srpski književnik, koji zbog bolesti nije prisustvovao promociji.

Ljubica Vukov Mihailo član je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije, Udruženja književnika Republike Srpske i Matice Srpske.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.