blank

Prvomajsko okupljanje u organizaciji Ekoslavije

U organizaciji Ekoslavije 1. maja ovo udruženje proslaviće Međunarodni praznik rada, uz druženje, projekcije filma, izložbe I koncerte.

blank

Program počinje od 10 časova na Lehel salašu, Mali Radanovac, uz radionice Daniela Tikvickog I Miroslava Lazendića, uz preporučenu ulaznicu od 500 dinara.

Celodnevno druženje završiće se nastupima nekoliko bendova a koncerti počinju od 21 čas.

GETINTHEROBOT (emo crust – Sombor)
Getintherobot je emocrust bend iz Sombora, nastao na leto 2023. godine kao bend koji će svirati crust punk obrade. Nakon formiranja postave odbacuje obrade i okreće se traženju svog zvuka i žanra. Svi članovi potiču sa iste scene ali iz različitih podžanrova, tako da emocrust postaje neki neformalni dogovor kao žanr benda! Najveća inspiracija za bend je anime/manga Evangelion, tekstovi su inspirisani najtežim momentima iz života članova kroz objektiv gorepomenutog japanskog remek-dela. Pesma „Arsonist“ je snimljena u studiu NAV, mix i master Nemanja Kalinić, što im je prva i jedina snimljena pesma za sad.

KALO (hc punk – Novi Sad)
KALO je nastao januara 2009. godine zbog nedostatka hc/punk zvuka u Novom Sadu. Ukupna poruka tekstova je kritika nepotrebnih (pogrešnih) pojava u društvu. Sirovi zvuk kratkog trajanja (u velikom broju pesama trajanje je izraženo u sekundama) savršen je za marketing naših ideja, a ujedno pokazuje pod uticajem kakvog je zvuka nastao (ek-IU hc /pank 80-ih, skandinavski hc/pank, britanski hc/punk…)

ENEMY EFFORTS (thrashcore – Szentes HU)
Osnovan 1995. godine. Njihov debi album (A valosag felszinen – Na površini stvarnosti) objavljen je u proleće 1997. godine, nakon čega je usledio singl (Torekvesek – Napori), ceo album 2000. (Orokolt gyulolet – Inherited Hatred) i još jedan EP. (Eleg volt! – Dosta mi je!) 2008. Bend je održao mnogo koncerata širom zemlje, uključujući i svirke sa tako poznatim bendovima kao što su: Leukemia i A.M.D. Penzionisani su na nekoliko godina od 2010. godine. Zatim su 2017. ponovo počele probe i Enemi Efforts su se vratili u sklopu velikog reunion koncerta gde su sve stare kolege iz benda i gosti izašli na binu za nekoliko pesama. Povratnički album je objavljen 2022. godine (Nincs menekves – No Escape), snimljen sa originalnim članovima (sa dva frontmena – originalnim i pevačem prethodnog albuma), i od tada su aktivni sa svojim klasičnim motom: Brže!

OTVORENI PRELOM (hc/anarcho punk – Senta-Subotica)
Otvoreni prelom je nastao u decembru 2007-e u Senti. Bend je aktivan u kontinuitetu punih 16 godina. U početku su svi članovi bili iz Sente, a trenutna postava se sastoji od članova iz Sente i Subotice. Svirali su u 8 evropskih zemalja i imaju oko 150 svirki iza sebe! Roka se sirovi hardcore punk sa anarho tematikom. Nedavno su izbacili dva singla pod nazivima Protest i Piroman! Trenutno rade na pesmama koje će se naći na novom albumu. Sadašnja postava benda: Sebastian Nikolić – gitara, Čaba Barlog – gitara, Ahilej Lak – bas, Darko Robović – bubnjevi, Mićo Krnjac – vocal.

VEHEMENCIA (noisecore – Budimpešta HU)
Jedan od poslednjih velikih transfera izdavačke kuće “Szégyen kazzeták”, njihov debi materijal je objavljen prošle godine. Koliko su svež bend, toliko kilometara imaju iza sebe, probili su se oktobra prošle godine sve do Poljske. Odlikuju ih izuzetna društvena osetljivost i finoća, kako na ljudskom tako i na profesionalnom planu. Po sopstvenom priznanju, uvek podignu klozetsku dasku iza sebe.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.