blank

Sastanak predstavnika Vlade sa poljoprivrednicima

Na današnjem sastanku poljoprivrednika i premijerke Vlade Ane Brnabić i ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković bilo je razgovora o načinu prijavljivanja parcela u aplikaciju E-agrar, preciziranju i kako da se spreče zloupotrebe ovakvog sistema prijavljivanja zemljišta, pogotovo prijavljivanje onih zemljišta za koje se nikada do sada nisu dobijale subvencije.

blank

Kako je istakao predstavnik poljoprivrednika iz Subotice, Miroslav Matković, pravo na refakciju poljoprivrednici će moći podnositi više puta godišnje, na gorivo će na NIS-ovim pumpama biti 179 dinara umanjeno za 50 dinara refakcije.

Kako je istakla premijerka Brnabić potrebno je pojednostavniti sistem prijave za subvencionisanje u poljoprivredi, ali i strogo kontrolisati mogućnost zloupotrebe.

Goruća tema je bila oko neisplaćenih subvencija iz 2023. godine, gde je ministarka poljoprivrede dala obećanje da će se u što kraćem roku ova dugovanja prema poljoprivrednicima koji su uskraćeni za subvencije, izmiriti.

Obe strane su se saglasile o nastavku konstruktivnih sastanaka kako bi se izbegla nerešena pitanja i nastavili razgovori.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Petrovdan

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan – praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Pavle i Petar su bili prvi propovednici hrišćanstva

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.