blank

Srbija će „bespovratna sredstva“ za opštine davati iz kredita od 265,2 miliona evra

Francuska agencija za razvoj (AFD) i Svetska banka finansiraće projekat vredan 265,2 miliona evra sa ciljem unapređenja kapaciteta 145 jedinica lokalne samouprave (JLS) u Srbiji, navodi se u saopštenju Svetske banke.

blank
Foto: Pixabay

Srbija je kod ove dve finansijske institucije zapravo uzela kredit, kod AFD-a 176,8 miliona evra, a 88,4 miliona evra kod Svetske banke (odnosno IBRD-a, Međunarodne banke za obnovu i razvoj).

Projekat razvoja lokalnih institucija i zelene infrastrukture u Srbiji (LIID) predstavlja inovativni paket finansiranja lokalnih samouprava osmišljen kao odgovor na zahtev vlasti Srbije za podsticanjem ravnomernog lokalnog razvoja i povećanjem atraktivnosti svih regiona zemlje, sa fokusom na lokalnu mobilnost, piše u saopštenju Svetske banke.

Projekat, koji sufinansiraju AFD (u iznosu od 176,8 miliona evra) i Svetska banka (88,4 miliona evra), realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, a u toku naredne četiri i po godine njegovog sprovođenja biće opredeljena finansijska sredstva za 145 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.