blank

Subotica i VTŠ domaćini takmičenja programiranja PLC-a ove nedelje

Studenti VTŠ iz Subotice koji se bave upravljačkom tehnikom koja prevazilazi okvire nastavnog plana i programa, imaće ove nedelje priliku da uporede svoje znanje na “Takmičenju programiranja PLC-a” koje svake godine organizuje Udruženje za obrazovanje u kontroli i automatizaciji (FIOM).

blank
Foto: Pixabay

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici se ovom takmičenju pridružila 2012. godine. Takmičenje se održava svake godine, a svaki put ga organizuje drugi univerzitet ili fakultet. Takmičenje u Subotici trebalo je da se održi 2020. godine, ali je zbog pandemije COVID-19 otkazano.

Po prvi put će se ovo takmičenje održati u Srbiji, a Subotica će biti grad domaćin. Takmičenje programiranja PLC-a biće održano u Studentskom centru na Paliću od 16. do 18. aprila.

Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici uspešno su učestvovali na Ajtónyi István takmičenju u PLC programiranju. Dva tima su činili: Dominik Janosi, Tas Marton, Valentin Oravec, Daniel Bođo, Tivadar Barat i Fabian Tot. Takmičenje je održano u Kečkemetu gde je u trodnevnom takmičenju učestvovalo 19 timova. Subotički studenti su osvojili 11. i 16. mesto.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Zaštita lubenice

Usevi lubenica se u zavisnosti od vremena rasađivanja i skidanja zaštitne folije nalaze u različitim fazama razvoja listova, preko formiranja sporednih stabala, pa do različitih

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.