blank

U Srbiji bezgotovinsko plaćanje i dalje kaska

U Srbiji je i dalje izazov nedovoljna proširenost bezgotovinskih plaćanja na tradicionalnim lokacijama i izvan velikih gradskih centara što rezultira odvraćanjem potencijalnih kupaca, navodi se u najnovijoj Mastercard studiji.

blank
Foto: Pixabay

Zbog toga je, kako je istaknuto, potrebno dalje raditi na edukaciji i širenju bezgotovinskih plaćanja, jer od toga korist imaju i građani i trgovci.

„Mala preduzeća i novi biznisi okosnica su svake napredne ekonomije. Oni doprinose lokalnim zajednicama, pružaju mogućnosti zapošljavanja i unose inovacije u različite sektore. Međutim, često se suočavaju sa izazovima u nadmetanju sa velikim korporacijama zbog ograničenih resursa i dosega do potencijalnih kupaca. Ovde digitalizacija stupa na snagu kao faktor koji u potpunosti menja prilike na tržištu“, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, mala preduzeća sebe mogu da učine dostupnim globalnoj publici, a e-trgovina je postala osnovni put da ona prikažu svoje proizvode i usluge. Elektronska trgovina im omogućava i da se takmiče čak i sa najvećim igračima na tržištu.

Kao dobar primer za to u Srbiji navodi se uvođenje POS terminala na šest beogradskih pijaca: Đeram, Kalenić, Palilula, Stari Merkator, Zemun i pijaca u bloku 44.

Opširnije pročitajte ovde.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Zaštita lubenice

Usevi lubenica se u zavisnosti od vremena rasađivanja i skidanja zaštitne folije nalaze u različitim fazama razvoja listova, preko formiranja sporednih stabala, pa do različitih

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.