blank

Unapređenje aplikacije „Uzmi račun“ koštaće sedam miliona dinara

Ministarstvo finansija dodelilo je firmi „Inbox IT Solutions“ posao unapređenja mobilne aplikacije „Uzmi račun“ sa pripadajućim licencama. Vrednost ugovora (sa PDV-om) je 7,08 miliona dinara (oko 60.000 evra), vidi se na Portalu javnih nabavki.

blank

Aplikacija „Uzmi račun“ predstavlja mobilnu aplikaciju razvijenu za iOS i Android platformu, kojom je omogućena učestvovanje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ bez kovertiranja i slanja fiskalnih isečaka.

U specifikaciji nabavke piše da je analizom prikupljenih podataka u prvom krugu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ ustanovljeno da veliki broj računa poslat ručnim unosom podataka i da je implementirani skener QR koda potrebno unaprediti.

Izabrana firma je dužna da unapredi skener QR koda i korisnički izgled aplikacije u delu izveštavanja i pregleda poslatih računa za nagradnu igru.

Potrebno je da izveštaj sadrži ukupan iznos poreza za poslate račune po korisničkom nalogu.

Pregled poslatih računa treba da sadrži i ukupan broj računa.

Nagradnu igru sa fiskalnim računima je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om, kako bi motivisala građane da se zainteresuju za temu sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje tako što će uzimati fiskalne račune prilikom svake kupovine, piše na sajtu te nagradne igre. Fiskalni račun nije ograničen u pogledu minimalne vrednosti.

Pravo na učešće imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije koja fiskalni račun sa QR kodom, izdat na teritoriji Srbije pošalju putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi”.

Učesnik započinje učešće u Nagradnoj igri skeniranjem QR koda sa fiskalnih računa, ili unošenjem podataka sa fiskalnog računa.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.