blank

Vrednost e-trgovine u Srbiji premašila 230 miliona evra

Popularnost kupovine robe i usluga preko interneta nastavila je da raste u Srbiji i u trećem kvartalu, u ovom periodu zabeleženo je deset miliona dinarskih transakcija. Na sajtovima domaćih trgovaca obavljeno preko 9,3 miliona kupovina, čija vrednost dostiže 27,3 milijarde dinara (više od 230 miliona evra), saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

blank
Foto: Subotičke.rs

Broj dinarskih transakcija u trećem tromesečju ove godine povećan je 27,72 odsto, dok je njihova vrednost skočila za čak 35,86 odsto, saopštila je Narodna banka Srbije.

Na stranim sajtovima, broj transakcija u evrima porastao je za 61,55 odsto u trećem kvartalu međugodišnje (2,7 miliona u odnosu na 1,7 miliona plaćanja), dok je njihova vrednost veća za 43,61 odsto (147,6 miliona evra u odnosu na 102,8 miliona evra).

Slično, broj plaćanja u američkim dolarima na internetu povećan je u trećem tromesečju za oko 68 odsto, dok je njihova vrednost veća za 36,86 odsto (44,3 miliona u odnosu na 32,4 miliona dolara) u odnosu na isti period lane, navodi se u saopštenju NBS.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.