blank

VTŠ pred novu studentsku godinu

Juče je u prostorijama VTŠ Subotica, u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta, svečano otvorena manifestacija u okviru koje su učenici trećih razreda srednjih škola iz Vojvodine posetili Visoku tehničku školu strukovnih studija u Subotici kao i ostale visokoškolske ustanove u našem gradu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Cilj manifestacije je bio da se srednjoškolcima na vreme predstave mogućnosti studiranja u Subotici. Na otvaranju su se obratili Arpad Fremond, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta kao i prof. dr Igor Fürstner, direktor VTŠ Subotica.

blank
Foto: VTŠ

U cilju promocije ove obrazovne ustanove, ali i razmene znanja i iskustava, pored profesora iz Azerbejdžana i Alžira, u prethodna dva meseca boravili su studenti iz Budimpešte sa Obuda univerziteta sa smera inženjer sajber bezbednosti. Ova razmena realizovana je u sklopu Erasmus programa i česta je praksa subotičke visokoškolske ustanove.

Studenti iz Mađarske su slušali su predavanja prof. dr Zlatka Čovića i prof. dr Piroške Stanić Molcer i sa njima posetili subotičke IT kompanije. Prema njihovim rečima, iskustvo boravka na VTŠ Subotica kao i sam nastavni proces ostavili su veliki utisak na njih. Poneće veoma lepe uspomene iz Subotice.

Sa studentima su prilikom prvog dolaska, prisutni bili i dekan Fakulteta za mašinstvo i bezbednost Donat Banki, Obuda Univerziteta, prof. Zoltan Rajnai, kao i Livia Mondić direktor za nastavu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Upis brucoša na VTŠ

Nova školska godina za sve brucoše počinje u junu, kada će se na prvu akademsku godinu upisati nova generacija studenata. Visoka tehnička škola strukovnih studija

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.