blank

Za razvoj poslovne infrastrukture Ministarstvo privrede opredelilo 790 miliona dinara

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za prijavu projekata za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture. Za realizaciju programa predviđena su sredstva u visini od 790 miliona dinara.

blank
Navedeni iznos sredstava opredeljuje se za realizaciju mera infrastrukturnog opremanja zona poslovanja i povezivanja zona poslovanja sa okruženjem, kao i za mere unapređenja infrastrukturnih kapaciteta u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti, navedeno je na sajtu resornog ministarstva.

Cilj Programa je unapređenje razvojnog potencijala jedinica lokalnih samouprava kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta.

Podnosilac prijave projekta može biti jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji je planirana realizacija određenog projekta, a ukoliko projekat realizuje više jedinica lokalne samouprave, podnosilac prijave projekta su jedinice lokalne samouprave koje zajedno realizuju projekat.

Ministarstvo učestvuje u finansiranju projekta u određenom procentu u zavisnosti od stepena razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Naime, za jedinice lokalne samouprave iz četvrte i treće grupe razvijenosti daje do 100 odsto vrednosti projekta bez PDV, a za za jedinice lokalne samouprave iz druge i prve grupe razvijenosti resorno ministarstvo učestvuje sa do 60 procenata vrednosti projekta bez PDV.

Rok za podnošenje prijava je 7. mart, a obrazac za prijavljivanje nalazi se na sajtu resornog ministarstva.

Izvor: Biznis.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.