blank

Danas na Paliću šesti „Serbia Business Run“

Šesta po redu „Serbia Business Run“ trka na Paliću održaće se danas, a početak manifestacije najavljen je za 18 časova. Osim u Subotici, serija trka se i ove godine sprovodi u još tri grada Srbije – u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je „team-building“ trka u kojoj učestvuju zaposleni iz kompanija koje se prijave.

blank
Foto: Serbia Business Run

Prošlogodišnji palićki „Serbia Business Run“ oborio je sve rekorde sa preko 1.000 učesnika, koliko se očekuje i na današnjoj trci.

„Serbia Business Run“ je trka od pet kilometara, trče se dva kruga po dva i po kilometra po Paliću, a nakon toga u „Trkačkom gradu“ svi učesnici ostaju na „team building“ druženju gde dobijaju piće i hranu, dok je u večernjim časovima predviđen i koncert. Događaj se tradicionalno održava četvrtkom, nakon posla, a jedna kompanija čini jedan tim. Dužina staze od pet kilometara dozvoljava i manje aktivnim članovima da kombinuju trčanje i hodanje, a naprednijim trkačima da ostvare lični ili kompanijski rekord. Tri najbolja rezultata unutar jedne kompanije se sabiraju.

Osnovana je “Adria corporate run liga”, kao rezultat uduživanja „Serbia Business Run“ trka iz Bosne, Makedonije, Crne Gore i Srbije. To znači da će kompanije koje pobede na svim lokalnim trkama, učestvovati na Grand Prix-u, u Podgorici, naredne godine, gde će biti veliko finale. Prve tri kompanije iz svake trke imaju pravo da pošalju svoje zaposlene da učestvuju u finalu.

I ove godine nastavlja se saradnja sa Vojvodinašumama. Kompanije mogu da učestvuju u akciji „Trka za šume“ gde mogu da kupe stabla, po ceni od 1.200 dinara po stablu, tako da svaki učesnik trke koji kupi sadnicu, dobija stablo koje će biti posađeno u njegovo ime – objašnjavaju organizatori.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.