blank

Drim-fest u HKC “Bunjevačko kolo” ovoga vikenda

Ovoga vikenda će u HKC „Bunjevačko kolo“ biti održan treći po redu Međunarodni amaterski festival drame. Na programu će biti šest komedija koje će se prikazati u dva dana.

blank
Foto: Subotičke.rs

U petak, od 18 časova na pozorišnim daskama odigraće se predstva pod nazivom „Prosidba“ Somborskog dramskog studija „Sanjari“, potom Amaterskog kazališta i Kazališta „Županja“ – „Tri puta Bog pomaže“. Drugog festivalskog dana od 18 časova posetioci će moći da pogledaju predstavu „Pop Ćira i pop Spira“ Amaterskog pozorišta „Đorđe Damjanov Bekša“ Jaša Tomić, sledi komedija „Oblaci“ pozorišta iz Travnika i „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira“ komedija Gradskog pozorišta iz Jagodine.

„Članovi dramskih grupa su amateri koji sa ljubavlju odvajaju svoje slobodno vreme, radi se tokom cele godine, od devetog meseca pa do leta – kao i u svakom pozorištu. Iako je u pitanju hrvatska, bunjevačka baština, proširili smo na sve, jer pozorište ne poznaje granice“, rekao je Lazar Cvijin i dodao kako su sponzori prepoznali važnost festivala, a to su Grad Suboica, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Pokrajisnki sekretarijat za obrazovanje, nacionalne manjine i propise, kao i Hrvatsko nacionalno veće.

blank
Foto: Subotičke.rs

Marjan Kiš, idejni je tvorac ovog festivala, novinare je upoznao sa programom:

„Jedan od motiva ovakve organizacije – amaterski, dramski okvir je siromašan u Subotici. Nekad je Subotica bila veliki centar dramskog stvaralaštva. Dosta dugo ne postoji ni opštinska smotra, koja se nekad održavala u Bajmoku, a sad je skoro zaboravljena. Najvažnije što su naše predstave gledane i prepoznaje se kvalitetan amaterski rad. Marta Aroksalaši, direktorka Dečijeg pozorišta će tvoriti ovaj festival“, istakao je Kiš.

Marinko Katić, predsednik Izvršnog odbora HKC, istakao je da je želja da se upotpuni festivalski život Subotice: „Ulaz na svih šest predstava je besplatan, a mi kao organozatori možemo da obećamo da će svi koji dođu biti doborodšli“.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ovaj svojevrsni pozorišni maraton u dva dana nije takmičarski festival, ali će žiri proglasiti najboljeg glumca i publika će moći da da svoje ocene za najbolju predstavu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.