blank

Pesničko veče u UG Klara i Rosa

U petak, 1. decembra 2023. godine u 19 časova, u prostoru Klare i Rose (Petefi Šandora 15), održaće se prvo pesničko veče u okviru projekta „Književnost se vraća u Suboticu“. Svojom poezijom predstaviće se Miloš Markov, Uroš Pavlov i Stefan Basarić.

blank
Foto: UG Klara i Rosa

Uroš Pavlov rođen je 1992. godine u Kikindi. Autor je poetske zbirke “Nebo su razgažene cipele” koja je pobedila na konkursu za prvu knjigu u organizaciji BKCa i grada Kikinde. Dobitnik je nagrade za književnost Stevan Sremac. Živi i radi u Novom Sadu.

Miloš Markov, rođen 1993. godine u Subotici. Diplomirao na Odseku za komparativnu književnost sa teorijom književnosti na Filozofskom fakutetu u Novom Sadu. Zastupljen je u brojnim časopisima i zbornicima, kako onlajn tako i štampanim. Živi i radi na relaciji Subotica – Novi Sad – Beograd.

Stefan Basarić je rođen u Subotici 1993. godine. Diplomirao na katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pisanjem poezije i proze bavi se od srednje škole. Živi i radi u Subotici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sportska dešavanja za vikend

Program sportskih dešavanja za vikend: Petak: Muška odbojka: Superliga, Spartak – Vojvodina, Hala sportova, 19 časova. Pročitaj još Izložba “Vesnici haosa” sutra u Hardwired udruženju

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.