blank

Razgovor sa Markom Marosiukom u sredu u Savremenoj galeriji

Savremena galerija Subotica u sredu, 1. februara, organizuje razgovor sa modnim dizajnerom i kostimografom, Markom Marosiukom.

blank
Cilj ovog ciklusa je da predstavi aktere kulturne scene našeg grada čiji rad je od vitalnog značaja za njegov umetnički život ali njihova delatnost često ostaje u pozadini dešavanja.

Marko je rođen u Subotici, a srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ završio u Novom Sadu. Diplomirao na Akademiji lepih umetnosti na odseku kostimografije u Beogradu.

Odmah nakon završetka Akademije počinje da radi kao asistent kostimografa u subotičkom Narodnom pozorištu. Svoj rad predstavlja i kroz bavljenje modnim dizajnom kroz izlaganja samostalnih kolekcija koje je predstavio na Belgrade Fashion Week-u, Serbia Fashion Week-u, Maastricht Fashion Clash-u, kao i na Sarajevo i Budapest Fashion
Week-u.

Nakon izlaganja pet samostalnih modnih kolekcija odlučuje da se posveti isključivo radu u pozorištu. Radi kao glavni kostimograf u subotičkom Narodnom pozorištu gde je uradio kostime za dvadeset i dve predstave, a kao glavni kostimograf radio je i na predstavama u Zagrebu, Splitu, Osjeku, Velikoj Gorici, Kraljevu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.