blank

Razgovor sa umetnicom: Ivana Ivković i otvaranje izložbe “No Place Like Home”

U Savremenoj galeriji Subotica, u petak 26. aprila sa početkom od 19 časova, održaće se izložba i razgovor sa gošćom Ivanom Ivković koja će govoriti o razmatranju kompleksnog odnosa secesijskog zdanja prostora Savremene galerije i savremene vizuelne umetnosti.

blank
Foto: Savremena galerija

Njena izložba Amuse me, održana u martu 2018. godine, bavila se prostorom Palate Rajhl kao poljem sagledavanja mogućih istorija, ličnih i kolektivnih, koje su se u njemu odvijale. Ta izložba veoma brzo je stekla naklonost publike, ali i kritike jer je te iste godine dospela u najuži izbor za „Politikinu“ nagradu.

Moderatorka večeri će biti Nela Tonković, kustoskinja SGSU.

Paralelno s razgovorom, održaće se izložba “No Place Like Home”. Slika doma u kolekciji Savremene galerije Subotica. Kroz istraživanje prikaza doma u kolekciji Savremene galerije Subotica, izložba upoznaje publiku sa umetničkim radovima u različitim medijima, nastajalim od ’60. godina 20. veka do danas, i podstiče ispitivanje percepcije doma i njegovih različitih funkcija. Uz već prikazivane radove Pala Petrika, Delije Prvački, Mihaila Vasiljevića, biti predstavljena i retko izlagana dela, poput radova Julije Kiš, Radenka Miševića, Salima Obralića i Karela Zelenka.

Kustoskinje izložbe su istoričarke umetnosti Nela Tonković i Tamara Kucor.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.