blank

U bioskopu “Abazija”: Sumrak u bečkom haustoru, Samsam, Udarna vest…

Samsam

Bioskop “Abazija”, 6. septembar, 13 časova

Država/godina: FRA/2019.

Trajanje: 77 min.

Žanr: animirani

Režiser: Tanguy de Kermel

Uloge: Stefan Buzurović, Danijela Buzurović, Đurđina Radić, Anja Mit

Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir… osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile. Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

blank

Novi mutanti

Bioskop “Abazija”, 6. septembar, 15 i 19 časova

Država/godina: SAD/2018.

Trajanje: 98 min.

Žanr: akcija, avantura

Režiser: Josh Boone

Uloge: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga

Studio “20th Century“ u saradnji sa Marvel Entertaiment predstavlja film Novi mutanti, originalni horor triler smešten u izolovanu bolnicu, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijateljstvo će biti na testu dok se budu borili za život.

Film Novi mutanti

Sumrak u bečkom haustoru

Bioskop “Abazija”, 6. septembar, 17 časova

Država/godina: Srbija/2020.

Trajanje: 110 min.

Žanr: dokumentarni

Režiser: Mladen Đorđević

Uloge: Darko Markov, Milenko Radosavljević. Goran Pavlović, Vladica Milosavljević

Grad Beč obeležava pedeset godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju. Toj zemlji je bila potrebna radna snaga, pa je ugovorom dogovoren prijem velikog b–roja radnika iz siromašnih delova Jugoslavije. U isto vreme nova vlast, u skladu sa smanjenjem socijalnih davanja, uvodi poreze taksistima. Nameti su veliki, te je mnogim taksistima budućnost ugrožena. Ovo naručito pogađa ljude sa Balkana, pošto veliki broj njih živi od taksija. Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Mileno i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila. Iza raskošnih bečkih fasada krije se svet sujeverja i očajnika, koji na taj način pokušavaju da reše svoje probleme.

Udarna vest

Bioskop “Abazija”, 6. septembar, 21 čas

Država/godina: Češka Republika/2018.

Trajanje: 73 min.

Žanr: dokumentarni

Režiser: Tomáš Bojar

Scenario: Tomáš Bojar

Jedan dan, dve redakcije, jedan događaj koji je naprosto ščepao pažnju javnosti. Očekuje se da će češki predsednik večeras jasno reći da li će se kandidovati za novi mandat, svoju odluku će obznaniti prilikom obraćanja grupi svojih simpatizera i pristalica okupljenih u Praškom dvorcu. Novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju događaju, a o odluci predsednika biće obavešteni tek sutradan. To očigledno izaziva njihovo interesovanje i žele da dobiju informacije večeras.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.