blank

Na Horgošu zaplenjeno više od sto hiljada evra

blank

U donjem vešu dvojice muškaraca pronađeno po 50.000 evra umotanih u čarape

Uprava carina saopštila je da su carinici proteklog vikenda, na ulazu graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili tri pokušaja krijumčarenja novca i zaplenili više od 100.000 evra.

Nešto više od 85.000 evra zaplenjeno je tri sata posle ponoći, 10. septembra, kada je na red za carinsku kontrolu pristigla “škoda oktavija” stranih registarskih oznaka. Njom su iz Nemačke ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana koji su koristili traku namenjenu onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Prilikom susreta sa carinicima, oba putnika su to i potvrdila, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno 4.700 evra.

blank

Međutim, nakon detaljne kontrole i ličnog pretresa koji su usledili, kod obojice muškaraca je u donjem vešu pronađeno po 50.000 evra, prethodno umotanih u čarape.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Prethodnog dana je, kod sropskog državljanina, koji je sam putovao “mercedesom” stranih registarskih oznaka, u džepovima i ličnoj torbici otkriveno preko 25 hiljada evra.

On je tvrdio da ne zna koliko novca ima kod sebe, ali da je reč o sumi ne većoj od 7.000 evra, da bi potom detaljnim pregledom i ličnim pretresom carinici kod njega pronašli 15.500 evra više od dozvoljenog iznosa koji se preko granice može preneti bez prijavljivanja.

Foto: Uprava carina

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.