blank

Stiže li “Oko sokolovo” u Suboticu?

blank

Gradska menadžerka Zagorka Panić izjavila je u utorak, tokom radnog sastanka u Gradskoj kući sa predstavnicima JKP „Parking servis“ Beograd, JKP „Parking“ Subotica, Gradske uprave i Policijske uprave Subotica, da će Subotica razmotriti efekte projekta „Oko sokolovo“ i mogućnost ulaska u taj sistem.

Pomenuti sistem video nadzora i fotografisanja nepropisno parkiranih vozila, kako je istaknuto na sastanku, u prvom koraku služi za uočavanje i kažnjavanje zbog nepropisnog parkirannja vozila, kao i za unapređenje sistema naplate parkiranja.

Svojevremeno je objavljeno da je tokom probnog uvođenja ovog sistema na ulicama u Beogradu najpre uočavano oko 1.300 prekršaja. Kada je sistem počeo samo da opominje vozače zbog pogrešnog parkiranja, broj opomena iznosio je oko sedamsto, a prvog dana pune primene sistema izrečeno je 305 kazni.

Najviše primedaba na račun primene sistema “Oko sokolovo” u Beogradu javnost je izrekla u vezi cene vozila koja su uvedena u upotrebu. Nekoliko medija objavilo je da su vozila iz kojih se obavlja snimanje preskupa i da koštaju preko sto hiljada evra, dok se isti posao, na isti način, u Holandiji navodno obavlja sa motocikla koji košta oko 1.600 evra.

Foto: Jutjub, printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Moguća kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 15 stepeni Celzijusa. Nepovolјna biometeorološka situacija može doprineti pojačanju

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.