blank

Radman u Subotici započinje posetu Srbiji

blank

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman, danas u Subotici počinje dvodnevnu poseti Srbiji. Radman će u 15 časova, na Trgu Svete Terezije Avilske, prisustvovati otkrivanju spomenika biskupu Ivanu Antunoviću, nakon čega će se sresti sa predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji.

Spomenik biskupu Antunoviću izliven je od bronze, u prirodnoj veličini, a autor je akademski vajar iz Zagreba Bernard Pešorda.

U petak, 16. oktobra, rodna kuća bana Josipa Jelačića u Novom Sadu biće svečano predata na korišćenje Hrvatskom nacionalnom veću, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije i u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova.

Predsedniku Vučiću će tom prilikom biti predat projekat adaptacije unutrašnjosti Jelačićeve rodne kuće, u znak zahvalnosti za to što je, na njegovu inicijativu, Vlada Srbije obezbedila sredstva za otkup i obnovu kuće, te njeno stavljanje na raspolaganje hrvatskoj nacionalnoj zajednici.

Radman će prethodno prisustvovati misi u crkvi svetog Jurja u Petrovaradinu, a potom i svečanoj akademiji u atrijumu Biskupskog doma.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.