blank

Ostaci Zelene fontane bačeni na gradsku deponiju

blank
U dopuni odgovora na prošlonedeljno pitanje redakcije portala Subotičke.rs, u vezi sudbine elemenata od “Žolnai” keramike od kojih je bila sačinjena Zelena fontana, Sekretarijat za investicije i razvoj subotičke gradske uprave decidno je danas naveo da su ostaci Zelene fontane, osim sačuvanih delova pohranjenih u Gradskom muzeju, bačeni na deponiju, budući da su bili lomljeni prilikom uklanjanja fontane.

U prvom odgovoru Sekretarijata za investicije i razvoj našoj redakciji, navedeno je da su u Gradskom muzeju pohranjene četiri ploče sa natpisom imena projektanta, dva komada kratkih maski mlaznica, jedna duga maska mlaznica i četiri komada delova obloge fontane.

“Sva obloga od ‘Žolnai’ keramike na Zelenoj fontani bila je postavljena u cementni malter, što je prouzrokovalo lomljenje prilikom skidanja. Iz tog razloga nije moglo da bude sačuvano više od onoga što je odneto u Gradski muzej”, navedeno je u prvom odgovoru Sekretarijata za investicije i razvoj našoj redakciji.

Nakon našeg dopunskog pitanja, pojašnjena je konačna sudbina elemenata od kojih je bila sačinjena Zelena fontana.

Foto: Jutjub, printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 29 stepeni Celzijusa. Vremenski uslovi uticaće povolјno na većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.