blank

14. Banijsko prelo održano u Subotici (VIDEO)

YouTube video

Zavičajno udruženje „Banija“ iz Subotice organizovalo je 14. po redu Banijsko prelo. Bilo je ovo samo jedno u nizu zavičajnih okupljanja, ovoga vikenda, uz muziku i tradicionale delicije iz ovog kraja. Puna sala poznatog restorana „Spartak“ bila je premala da okupi sve one koji Baniju nose u srcu.

Zavičajni dani tako predstavljaju veliko bogatstvo koje Subotica ima, a cilj ovakvih okupljanja je očuvanje tradicije, iskazivanje ljubavi prema zavičaju i uključivanje potomaka u rad ovakvih društava, kako se ne bi zaboravilo poreklo.

blank
Foto: Subotičke.rs

Sličnog stava je i doktor Saša Graorac, predsednik Skupštine ovog udruženja, koji je izrazio svoje zadovoljstvo još jednom uspešnom organizacijom Banijskog prela.

Ovo udruženje postalo je bogatije za Zavičajno udruženje „Banija“ iz Bajmoka. Bio je ovo bogat i inspirativan vikend u Subotici kada su u pitanju tradicionalne manifestacije: bunjevačka, hercegovačka i banijska.

Jedino ostaje žal što su se ove tradicionalne večeri poklopile, pa nije bilo prilike da se podjednako uživa u bogatstvu koje nam naš grad svima pruža.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

4 responses to “14. Banijsko prelo održano u Subotici (VIDEO)”

  1. Tooooo! Banija i Hercegovina, dajte još Liku i onda smo kompletirali sveto trojstvo. Tužno na šta se troše pare iz budžeta grada, a za kulturu dinar jedan “nemamo”. I vi što o ovome izveštavate niste ništa bolji, ništa normalno nemate na portalu. Te neki turbofolker održao koncert, te Banija, te Kordun, te Lika, te Hercegovina, ima li neko kome su se baba i deda ili bar mama i tata rodili u Subotici ili makar u Vojvodini da radi kod vas na “portalu”? Ako se uopšte tako može nazvati. Dajte Knindžu, dajte Kordun, Liku i Baniju, i taman da preimenujete portal u “Srednja Bosna i podnožje Plitvica”.

  2. Tragikomedija.Kakvo “banijsko” vece.Slavite to u Baniji odakle ste na poziv novog “Vozda” napustili svoje ognjiste rodni kraj i grobove predaka.To je klasicni balkanski dernek,u zadimljenoj krcmi koju nazalost sekta na vlasti donira.Sramota.

  3. Тужно је, што људи имају потребу да дају негативне коментаре, а не схватају да описују сами себе. Нетолерантан, ускогруд и ксенофобичан, то би укратко био опис “Северца”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.