blank

182. godine Opšte bolnice Subotica (VIDEO)

YouTube video

Opšta bolnica Subotica 1. oktobra puni 182. godine postojanja, a čelni ljudi ove ustanove, grada i Pokrajine svečanim prijemom obeležili su ovaj respektabilan datum. Fokus poslednjih godina je najavljena rekonstrukcija ove izuzetno važne zdravstvene institucije, a projektna dokumentacija nalazi se u višim, državnim instancama, kako bi se izvršile poslednje provere i započelo sa rekontrukcijom vrednom 40 miliona evra.

Iščekujući potpunu rekonstrukciju, Opšta bolnica Subotica je do sada samo dva puta imala ozbiljniju adaptaciju, jednu u 19. veku, a drugu 1972. godine.

U ovoj godini, sa preko 90 hiljada bolesničkih dana i više od 19 hiljada zbrinutih pacijenata, preko dva miliona ambulantnih usluga, koje je uradilo preko hiljadu zaposlenih, subotička Opšta bolnica sa svojim resursima, predstavlja medicinsku ustanovu koja tek treba da postane moderan regionalni centar.

blank
Foto: Subotičke.rs

U iščekivanju početka rekonstrukcije o kojoj se priča nekoliko godina, vršilac dužnosti direktora dr Saša Dželebdžić izrazio je zahvalnost na finansijskoj pomoći i pokrajinskoj Vladi i Gradu Subotici.

Gradonačelnik Stevan Bakić je istakao kako je zahvalan svima u Opštoj bolnici na predanom, hrabrom i herojskom poslu koji su uradili i za vreme epidemije korone, ali koji rade i danas i istakao šta je sve urađeno da bi se što pre otpočelo sa rekonstrukcijom i adapracijom modernog medicinskog centra.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada naglasio je da se on, ali i mnogi sugrađani, kad uđu u Opštu bolnicu, vrate kući.

Pored brojki i statistike koja često bude ocena rada i posvećenosti ovakve ustanove, možda je jedan najlepših podataka da je jedna beba rođena, a 16 trudnoća potvrđeno u Centru za vantelesnu oplodnju pri subotičkoj bolnici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.