blank

Akcija „Selu u pohode“ sutra u MZ Novi Žednik

Akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, koju sprovode Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja Subotica, biće održana sutra, 23. februara, u prostorijama MZ Novi Žednik (ul. Ilije Lubarde 4), od 8 do 10 časova.

blank
Foto: Unsplash

Kako je navela načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje dr Nada Kosić Bibić, cilj akcije jesu promocija zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama, te pokretanje stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Svi zainteresovani sugrađani će moći da izmere krvni pritisak i šećer u krvi, te urade EKG i FOB-test (koji određuje prisustvo minimalnog krvarenja u stolici), a žene će imati priliku suraditi palpatorni preglеd dojki.

Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete o značaju preventivnih i skrining pregleda, a pušači će dobiti savete za prestanak pušenja.

Meštani ove mesne zajednice će moći da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te telesnu visinu i težinu, kao i indeks telesne mase, poručili su iz Zavoda za javno zdravlje. Istakli su da vaga pored indeksa telesne mase određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

Volonteri Crvenog krsta Subotica i medicinska sestra Zavoda za javno zdravlje Subotica će u istom terminu održati edukativne radionice sa učenicima viših i nižih razreda OŠ „Bosa Milićević“ na temu „Prevencija bolesti zavisnosti“ i „Principi pravilne ishrane“. Volonteri će podeliti pakete hrane i higijene za socijalno najugroženije stanovnike ove mesne zajednice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Saopštenje NGG Subotica

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti: “NGG Subotica uputila je Zahtev čelnicima grada, gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru, načelniku

Detaljnije »
blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.