blank

Akcija „Selu u pohode“ sutra u MZ Palić

Akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, koju sprovode Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja Subotica, biće održana sutra, 4. maja, u prostorijama Mesne zajednice Palić, u ulici Splitska aleja broj 1, od 8 do 11 časova.

blank
Foto: Unsplash

Kako je navela načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje dr Nada Kosić Bibić, cilj akcije jesu promocija zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama, te pokretanje stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Svi zainteresovani sugrađani će moći da izmere krvni pritisak i šećer u krvi, te urade EKG i FOB-test (koji određuje prisustvo minimalnog krvarenja u stolici), a žene će imati priliku suraditi palpatorni preglеd dojki.

Meštani ove mesne zajednice će moći da izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te telesnu visinu i težinu, kao i indeks telesne mase, poručili su iz Zavoda za javno zdravlje. Istakli su da vaga pored indeksa telesne mase određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.