blank

„Alaska” i BASH pobednici takmičenja „BizKod”

blank

Na terasi Vile „Majur” juče je u organizacije „Infostud grupe” održano takmičenje „BizKod”, u kom su učestvovali studenti Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta. Studenti su tokom pet dana, u saradnji sa mentorima iz „Infostud grupe” radili na rešavanju zadataka, koje su tokom jučerašnjeg takmičenja uobličili i prezentovali.

Kako su naveli, izazov za mlade programere bio je da osmisle aplikaciju koja bi pomogla menadžerima da organizuju rad zaposlenih tokom pandemije, dok je zadatak za biznis timove bio je da „Infostud” približe mladim generacijama. U ove dve kategorije snage je odmorilo deset timova.

blank

– Prezadovoljan sam ovogodišnjim „BizKodom”, u ovakvim okolnostima prouzrokovanim pandemijom, kada je bilo pitanje da li će se ovo uopšte desiti i kako ćemo se organizovati. Morali smo da nađemo način i uslove da organizujemo. Skupilo se deset timova što je jako lepa brojka s obzirom da se termin poklopio sa ispitnim rokovima, ali su došli oni stvarno motivisani timovi. Atmosfera je bila fantastična, kako među studentima, tako i u organizacionom timu – naveo je direktor „Infostud grupe” Branimir Gajić.

Profesor Visoke tehničke škole Zlatko Čović poručio je da su studenti pokazali zrele i primenjive ideje i rešenja.

blank

– Mi smo veoma ponosni na naše studente, što smo od samog početka ovde i što su uspeli da naprave jedan upotrebljiv softver za potrebe „Infostud grupe”. Što se tiče programerskog dela takmičenja, kao član žirija mogu da kažem da su sva rešenja bila funkcionalna. Svake godine su rešenja sve bolja, studenti ozbiljnije pristupaju zadatku i pokazuju zrelost – rekao je Čović.

Član žirija biznis dela takmičenja Dalibor Letović saglasan je sa kolegom Čovićem, te je naveo da će neke od ideja zaživeti u praksi.

blank

– Sva rešenja su zaista bila dobra, momci i devojke su se baš potrudili. Ono što su uradili je primenljivo u praksi, te ideje imaju realnog osnova. Bilo ih je lepo slušati, a verovatno ćemo neke od tih ideja i implementirati u praksi – naveo je Letović .

U programerskom delu takmičenja prvo mesto pripalo je timu BASH, čiji su članovi Nemanja Popara, Hana Gašparić, Stevan Kazi i Andrej Kovačić, dok je u biznis delu pobedio tim „Alaska”, kog su činili Anđelka Matković, Marko Bulatović, Dušica Došić i Vojislav Maćoš.

blank

– Naša ideja je bila da na sajt Poslovi.infostud implementiramo opciju da se uz klasično propratno pismo, može objaviti video umesto njega, gde bi mladi ljudi možda mogli lakše da se iskažu – navela je Anđelka Matković u ime pobedničkog tima „Alaska”.

blank

– Prvi put sam učestvovala na ovom takmičenju, a zadatak nam je bio da stvorimo sistem pomoću kojeg će firme u okolnostima pandemije lakše moći da se organizuju, u smislu kada će radnici da rade od kuće a kada u kancelariji. Iskustvo je odlično, radili smo timski i naučili mnogo stvari – kazala je Hana Gašparić u ime pobedničkog tima BASH.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.