blank

Susret dobrovoljnih vatrogasnih društava

blank

Danas je na Paliću održan prvi susret operativnih jedinica dobrovoljnih vatrogasnih društava. Komandant štaba Gradskog vatrogasnog saveza Subotica Siniša Kovačević naveo je da na teritoriji grada postoji pet dobrovoljnih vatrogasnih društava – Subotica, Čantavir, Bajmok, Tavankut i Stari Žednik.

blank

‒ Cilj ovog susreta je početak formiranja tih operativnih jedinica, što znači da će svako dobrovoljno društvo koje bude imalo operativnu jedinicu ući u sistem zaštite od požara na teritoriji Republike Srbije. To znači da će svaki operativac morati da zadovolji standarde kao i svaki profesionalni vatrogasac, proći će kroz obuku i dobiti sertifikat da je spreman za intervencije ‒ poručio je Kovačević.

Učesnici su na današnjem susretu prikazali rad sa vatrogasnom pumpom i vatrogasnim crevima, upotrebu vatrogasne opreme i gašenja požara, što je, prema Kovačevićevim rečima, neka osnovna, početna vežba, kako bi se bilo koji vatrogasac obučio.

Na susretu se našla i ženska ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajmoka.

blank

‒ Naša ženska ekipa okupila se posle trideset sedam godina. Nismo se dugo spremale, svega četrnaest dana. Ovo je jedno lepo iskustvo i zadovoljstvo nam je da pomažemo drugim ljudima kad su im naše usluge potrebne ‒ Verica Šindrić.

Zoltan Apro, izvršni direktor preduzeća za zaštitu od požara „Previ”, izrazio je zadovoljstvo što je ovo preduzeće generalni pokrovitelj jednoj ovakvoj manifestaciji dobrovoljnih vatrogasaca u Subotici.

blank

‒ Oni ne pripadaju Ministarstvu unutrašnjih poslova, nisu profesionalci, svoju delatnost vrše bez ikakvih novčanih nadoknada i taj princip „dobrovoljstva”, prema našem mišljenju, treba da bude i šire društveno priznat, a mi se kao firma koja se bavi zaštitom od požara trudimo da ih podržavamo u njihovim aktivnostima i da im pomažemo da što uspešnije vrše te aktivnosti ‒ naveo je Apro.

On je najavio da će 28. juna u Osnovnoj školi „Deseti oktobar” biti organizovan vatrogasni dan, kada će učenici nižih razreda moći da se upoznaju sa osnovnim principima zaštite od požara.

blank

‒ Potrudićemo se da im to prikažemo na što zabavniji način, te da im kroz prikaz vatrogasnog vozila, na primer, učinimo dostupnijom našu delatnost i preventivnu zaštitu od požara ‒ zaključio je Apro.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.