blank

Vek Bodiš – sećanja jednog Bodiša VIDEO

Vreme prolazi, ljudi prolaze, deca odrastaju i sve se ubrzava. Svedoci vremena ostaju građevine, koje ako se sačuvanju pričaju generacijske priče.

YouTube video

Jedna od takvih je i zgrada koja je sagrađena pre tačno 100 godina, u koju se davne 1924. godine uselio sa svojim kolačima Lajoš Bodiš, vlasnik poslastičarnice Bodiš.

Njegov unuk Gabor Bodiš priča porodičnu istoriju, prebira po uspomenama, srećan što prezime Bodiš ponosno stoji, povezujući prošla i sadašnja vremena. Upisano je u istoriju a kako stvari stoje, biće mesto susreta mlađim generacijama i u budućnosti.

Porodičnu priču o Bodišu mogli bi podeliti na dva dela: Lajoš Bodiš i unuk Gabor Bodiš. Lajoš će ostati upamćem kao poslastičar, a Gabor kao novinar, urednik, dopisnik velikih redakcija. Radio Slobodna Evropa bila je najslušaniji radio te 1999. godine, o novinarstvu nekad i sad, priča Gabor i danas aktivni dopisnik iz Mađarske.

Ceo april u Bodiš/Portu prošao je u znaku obeležavanja stogodišnjice lokala. Ono najvažnije je taj momenat smene generacija, koje su prepoznale energiju ovog mesta i ponovo ga postavile kao tačku susreta da li vremena, prostora, generacija, svejedno je.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.