blank

Anastasija Benčić – jedna od najboljih srpskih hokejašica (VIDEO)

YouTube video

Na Svetskom prvenstvu divizije III grupe B, Srbija je osvojila najsjajniju medalju u ženskom hokeju, a to zaista nije jedini presedan. U reprezentaciji Srbije u ženskom hokeju, deset mesta pripada Subotičankama, koje treniraju gde ima leda. Ako se zna da u Subotici, na klizalištu, led postoji tri meseca, onda je ovaj podatak još jedan kuriozitet.

Svetsko prvenstvo održano je u Izraelu, na kome su odigrane četiri utakmice, i sve su završile pobedom. Bio je to uslov da se uđe u Diviziju III, A grupa.

Reprezentaciju predvode Boban Čuković, pomoćni trener Srđan Ristić, uz svoj tim menadžera i doktora koji se brinu da sve prođe bez povreda.

Sport koji se u Srbiji zove „muškim“, uspešno treniraju Subotičanke, a njih deset nose prepoznatljive boje srpske trobojke. Ženski virtuozi na klizaljkama, pakom i palicama u formaciji su jednako moćne kao i njihovi vršnjaci, ali su se zato, lagano klizeći, upisale u istoriju srpskog hokeja.

U sportskoj porodici odrastala je Anastasija Benčić, bek u ženskoj hokejaškoj reprezentaciji, a svoje prve pakove počela je da ispucava pre osam godina. Treći je razred srednje škole u Budimpešti, a odluka da tamo nastavi školovanje posle osnovne škole, bila je utoliko lakša što će svoju tehniku na ledu brusiti tamo gde ima uslova za to.

Skromna, ali nedovoljno još uvek svesna koliko je uspešna, Anastasija je svoju priču o hokeju počela od samog početka:

Devojke ništa nisu nežnije od svojih kolega, padne i koje naguravanje na martinelu, one su ženski oklopnici, tek na početku svojih velikih uspeha.

Za Anastasijom kliže njen mlađi brat, pa će i kad je škola u pitanju utabanim, sestrinim putem. Za sada možemo samo da se ponosimo Subotičankama, dok nas ta ekipa ne obraduje nekim sledećim uspehom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Anastasija Benčić – jedna od najboljih srpskih hokejašica (VIDEO)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.