blank

ANKETA Meštani Novog Žednika ipak nezadovoljni vodom u selu (VIDEO)

blank

Novožedničani ističu da im je kanalizacija preko potrebna. Neki od njih, sa tim u vezi, ističu da u selu imaju veliki problem sa septičkim jamama i da su mnogi pravili po dve septičke jame

Tim portala Subotičke.rs

Najveći deo meštana Novog Žednika, sa kojima smo danas razgovarali, kao razlog nezadovoljstva vodom isporučenom sa dva vodozahvata u selu naveo je povremeno žućkastu vodu, ali je bilo i onih koji su rekli da su zadovoljni vodom koju piju, te da je isporučena voda dobrog kvaliteta.

Meštani sa kojima smo razgovarali kažu da je voda u selu u suštini pitka i da su navikli na nju. Novožedničani, međutim, ističu da im je kanalizacija preko potrebna. Neki od njih, sa tim u vezi, ističu da u selu imaju veliki problem sa septičkim jamama i da su mnogi pravili po dve septičke jame.

Jedna od sagovornica rekla nam je da ne prazni septičku jamu koja je, kako je rekla, u njenom domaćinstvu velika. Vodu iz vodovoda koristi kao tehničku, a pije kupovnu vodu.

Na koncu, deo meštana istakao je da ne zna kada nadležni kontrolišu vodu i ko je kontroliše, ali, kako su dodali pomalo zajedljivo, znaju da dobijaju račune za utrošenu vodu koju, kako kažu, ne mogu da piju, već vodu, poput mnogih, kupuju.

Jedan od sagovornika istakao je da ga od upotrebe vode iz seoskog vodovoda “odmah preseče stomak”, uz napomenu da je ta voda možda dobra, ali ne za njega.

Novinari našeg portala pre nekoliko dana razgovarali su sa Nikolom Pualićem, predsednikom mesne zajednice Novi Žednik o vodovodu koji je izgrađen samodoprinosom, a pre dvadesetak godina predat je subotičkom Vodovodu na upravljanje i održavanje.

Prema Pualićevim rečima, u Novom Žedniku urbanizovani deo sela ima „gradsku“ vodu, dok salaši koji su udaljeniji nemaju.

– U nekoliko navrata smo, shodno žalbama meštana, ali i na našu inicijativu da proverimo kakav je kvalitet vode, tražili od Vodovoda da nas obavesti o stanju vode. Dobijali smo izveštaje da je voda hemijski i bakteriološki ispravna i upotrebljiva za piće. Ipak, postoje pojedinačne žalbe meštana da je voda žuta, neupotrebljiva, ili da se oseća nekakav miris. Najveći problem u svemu tome jeste što većinom i dalje imamo azbestne cevi. Hoće li Vodovod u nekom trenutku imati finansijske mogućnosti da to menja, nadamo se da hoće. Kao što svi teže da imaju savremenu i novu tehnologiju, a pre svega zdravstveno ispravnu vodu, tako i mi to želimo – poručio je Pualić.

YouTube video

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.