blank

Bakić: Apelujem na Subotičane da se i dalje ponašamo odgovorno

blank

“Podaci ukazuju na to da poštujemo preporučene preventivne mere i da brinemo o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, ali ne smemo da se opustimo”, smatra gradonačelnik

Gradonačelnik Stevan Bakić saopštio je danas da se na bolničkom lečenju u kovid delu subotičke bolnice trenutno nalazi ukupno 25 pacijenata. U Kovid jedinici intenzivnog lečenja dva pacijenta nalaze se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, navedeno je u gradonačelnikovom saopštenju.

Osvrćući se na trenutnu epidemiološku situaciju gradu, Bakić je izrazio zahvalnost građanima Subotice koji se ponašaju odgovorno i u skladu sa merama i preporukama Republičkog kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije.

„Podaci ukazuju na to da poštujemo preporučene preventivne mere i da brinemo o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, ali ne smemo da se opustimo. Zato molim naše sugrađane da se i dalje ponašamo odgovorno, da budemo disciplinovani, da jedni od drugih održavamo preporučeno rastojanje, da nosimo maske i rukavice i da se suzdržimo od organizovanja raznih proslava. Briga o našim nastarijim sugrađanima i dalje je primarna, jer su oni najranjivija kategorija. Brinemo i o mlađoj populaciji na koju apelujem da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru, s obzirom na to da i mlađi ljudi obolevaju od kovida 19. Zahvaljujem se lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju koji tokom pandemije koronavirusa svakodnevno rizikuju živote i bore se za sve nas“, naglasio je Bakić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.