blank

Bakić obećao pomoć i podršku glumcima Narodnog pozorišta

blank

Glumci Narodnog pozorišta Subotica su sezonu završili veoma uspešno, a predstava „Kus petlić”, u režiji Milana Neškovića, na Sterijinom pozorju osvojila je čak devet nagrada. Tim povodom se gradonačelnik Stevan Bakić juče sastao sa glumcima Narodnog pozorišta Minjom Peković, Srđanom Sekulićem, Čilom Pamer i Čabom Ralbovski, kao i direktorom Narodnog pozorišta Milošem Nikolićem.

Bakić je čestitao predstavnicima drame na srpskom i mađarskom jeziku na osvojenih trinaest nagrada na četiri pozorišna festivala u zemlji i inostranstvu.

„Tu se svakako posebno izdvaja uspeh na 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dok je drugi značajan rezultat postignut na 38. Nušićevim danima u Smederevu gde je predstava „Ožalošćena porodica“ Drame na mađarskom jeziku dobila nagradu za najbolju predstavu u celini po odluci stručnog žirija”, rekao je gradonačelnik Bakić.

Bakić je istakao da je na sastanku bilo reči o planovima u budućnosti, te da će on lično, kao i Grad Subotica, pružati, kako je rekao, najveću moguću podršku Narodnom pozorištu, kako bi glumci postizali još bolje rezultate.

„Veselimo se skorom završetku radova na Narodnom pozorištu da se konačno naši umetnici vrate u svoj teatar. Trenutno rade u teškim uslovima i očekujemo da u novoj zgradi Pozorišta dobiju adekvatan prostor koji odgovara njihovom kvalitetu i rezultatima koje postižu“- naglasio je Bakić.

blank

Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić zahvalio se gradonačeniku na prijemu i podršci, ne samo subotičkom Narodnom pozorištu, nego kulturnoj sceni uopšte.

„Zahvalio bih se svim radnicima u pozorištu, jer u ovoj specifičnoj kovid situaciji kreativnost u Pozorištu nije stala, zato su nam značajni i rezultati. Zahvalio bih se svima od tehnike, do uprave i glumicama i glumcima na izuzetnoj sezoni koja je, može se reći, bila istorijska“, rekao je Miloš Nikolić.

Glumci Minja Peković, Srđan Sekulić, Čila Pamer i Čaba Ralbovski zahvalili su se gradonačelniku na srdačnom prijemu i izrazili zadovoljstvo što će se, sudeći prema rečima gradonačelnika, uskoro vratiti u novu zgradu pozorišta.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.