blank

Humanitarna akcija za Mirjanu Krnajski u ponedeljak na Prozivci

Mirjana Krnajski obolela je od teškog oblika multipla skleroze i jedina nada da otputuje u Rusiju na lečenje je da se svi udružimo i sakupimo 50 hiljada evra.

blank
Foto: Budi Human

Rok je kratak, potrebno je skupiti sredstva do 20. maja, jer Mirjana mora što pre da započne terapije, obzirom na stanje. Stigao je poziv sa klinike Pirogov u Moskvi, a lečenje je HSCT, tretmanom sopstvenim matičnim ćelijama. Sredstva su potrebna za HSCT tretman, specijalističke preglede, laboratorijske analize,fizikalne terapije, suplemente, kao i za putne troškove.

blank

Subotičani su shvatili poziv u pomoć i za Mirjanu se organizuju brojne akcije. Jedna slična održaće se od 16 do 18 časova, na Prozivci kod Gabrić ćuprije. Na ideju da se sa decom igraju, animiraju ih i na taj način skupe deo novca kako bi se Mirjani pomoglo, došli su Anđela Stikić, Iva Marković, Staša Mitrić, Sara Perić, Minea Matković, Damjan Šipovac, Jelena Maleš, Antonia Bašić Palković i Nađa Berecki. Ova humana i pre svega, empatična deca, prepoznala su potrebu da se pomogne nekome kome je ova pomoć životno neophodna, pa je važno da se svi zajedno pridružimo njihovoj humanitarnoj akciji.

Podršku ovom druženju koje će se održati u poenedeljak kod Gabrić ćuprije pružili su i Udruženje “Mali princ” kao i Udruženje osoba sa invaliditetom i prijatelji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas pretežno vedro

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 26 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.