blank

Srpski pukovnik koji je srušio nevidljivi F-117 Zoltan Dani održao tribinu u Subotici (VIDEO)

YouTube video

Zoltan Dani, penzionisani pukovnik protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije, koji je komandovao 3. Divizionom 250. raketne PVO brigade bio je u Subotici na poziv rezervnih vojnih starešina Subotice. Divizion pukovnika Danija, 27. marta 1999. godine srušio je „nevidljivi” avion Američkog ratnog vazduhoplovstva F-117A „Noćni jastreb” u ataru sremskog sela Buđanovci.

Pred prepunom salom Zoltan Dani je održao čas istorije. 25 godina prošlo je od NATO bombardovanja Jugoslavije, a Dani se i danas seća kako se odvijala ta operacija oko “nevidljivog” koji je bio i ostao jedini potvrđen gubitak NATO-a u stelt tehnologiji, a oboren je za 18 sekundi. Istakao je da je to bio uspeh celog tima.

Tribinu o obaranju “nevidljivog” i NATO bombardovanju slušali su i učenici Gimnazije, a na pitanje šta bi baš tim mladima poručio, Zoltan Dani je odgovorio da je najvažnije voleti i poštovati svoju porodicu, iz koje će se potom razviti patriotska ljubav.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 21 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.