blank

Ulična odbojka za vikend u centru grada! Očekuje se preko 1.500 učesnika

Svake godine, tradicionalno u maju mesecu, održava se turnir u uličnoj odbojci.

blank
Foto: Subotičke.rs

Kada se početkom dvehiljaditih, prvi put organizovao ovakav turnir, nije se ni slutilo da će ovoliko dugo trajati i okupiti preko hiljadu, mahom devojčica, koje su prve odbojkaške korake pravile baš u centru ovoga grada. Po ugledu na Streetvolleyball u Subotici, slična odbojkaška okupljanja počela su širom Srbije, ali je jedan od najmasovnijih, upravo u našem gradu.

Dejan Vuković, predsednik Sportskog saveza istakao je da će ove godine, u subotu kada se organizuje odbojkaški turnir za mlađe kategorije i veteranke će izaći na megdan. Naime, u sportskoj sali Tehničke škole “Ivan Sarić“ održava se veteranski odbojkaški turnir na kome će učešće uzeti 12 ekipa.

Na 24. turniru očekuje se 1500 devojčica, a po rečima Dragana Savića, idejnog tvorca i organizatora turnira, ovo je najstariji turnir ovoga tipa u Srbiji, ali i Evropi.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Očekuje se impozantan broj odbojkašica. 2013. smo imali impozantan broj učesnika, a ove godine smo ga premašili. Učestvuje mnogo klubova iz Srbije. Igraće se odbojka od 9 ujutro pa do sumraka. Pozivamo sve da navijaju za odbojku” – istakao je Savić i zahvalio se Gradu Subotici i Sportskom savezu na dugogodišnjoj podršci.

Očekuje se oko 230 ekipa, u osam različitih kategorijama koje dolaze iz 20 klubova. Na svakom terenu se igra za medalje i diplome, a deliće se i nagrade za najbolje igrače. Cilj ovakvog turnira je predstavljanje odbojke kao sporta za dalji razvoj.

Na dvadeset odbojkaških terena u centru Subotice, pravdu će suditi dvadeset sudija iz Bačke, kojima će ovo biti prvi turnir kao i većini devojčica koje će učestvovati na 24. turniru ulične odbojke – istakao je Stefan Obrenović.

Svake godine turnir ima svog promotera. Ove godine biće to Dragana Korolija, odbojkašica ŽOK Spartak, reprezentativka, ali i neko ko je na ovim terenima ispred Gradske kuće, započeo svoju sportsku karijeru:

“Drago mi je što se tradicija nastavlja, učestvovala sam na turniru pre pet godina. Tu se počinju prvi odbojkaški koraci, daju krila za dalju karijeru. Pozivam sve da se pridruže da stvaramo lepe uspomene” – rekla je Dragana Korolija.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.