blank

Besplatna edukativna igrica “Bezbedni na internetu”

blank

Fondacija Tijana Jurić, u saradnji sa Telenor fondacijom, objavila je danas na svom sajtu www.tijana.rs besplatnu edukativnu igricu „Bezbedni na internetu“, namenjenu učenicima osnovnih škola.

Igra „Bezbedni na internetu, koju možete pronaći na adresi https://tijana.rs/bezbednost-na-internetu/index.html rezultat je projekta „Bezbednost i odgovornost“, koji Fondacija Tijana Jurić realizuje uz podršku Telenor fondacije. Cilj ovog projekta je da decu i mlade informiše o opasnostima koje vrebaju na internetu, ali i savetuje o načinima na koje se od njih mogu zaštititi.

,,Bezbedno korišćenje interneta postaje sve važnije, naročito u poslednjih par meseci, kad se veliki deo svakodnevnih aktivnosti  delimično ili u potpunosti prebacio na onlajn način funkcionisanja. Kad su u pitanju deca, edukaciju u ovoj oblasti treba približiti na način koji će njima biti interesantan, a igrica svakako jeste jedan od njih.  Ovo je jedan od mnogobrojnih koraka da, zajedno sa fondacijom ,,Tijana Jurić” napravimo sigurnije okruženje za decu”, kaže Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacija.

Projekat “Bezbednost i odgovornost”, osim pomenute edukativne igrice, omogućio je i održavanje edukativnih radionica “Tijana klik” u školama širom Srbije, kojima se deca i mladi podstiču da koriste internet na ispravan i bezbedan način, kao i tribine za roditelje i nastavnike “Ukradena bezbednost”, na temu bezbednosnih rizika koji deci i mladima prete na internetu, uz savete kako ih preduprediti.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.