blank

Biciklistička vožnja “Vozim za slobodu” u subotu

U subotu, 1. juna Udruženje Subotica protiv nasilja organizuje biciklističku vožnju ulicama Subotice, pod nazivom Vozim za slobodu.

blank
Foto: Udruženje Subotica protiv nasilja

Početak vožnje zakazan je za 17 časova, a ona će se kretati ulicama Braće Radić, Maksima Gorkog, Štrosmajerova, Matka Vukovića, Trg Žrtava fašizma, Šandora Petefija, Trg Jakaba i Komora, Trg Sinagoge, Aleja Maršala Tita. Vožnja će se završiti ispred sportske hale kod Dudove šume dodelom bicikala najmlađem i najstarijem učesniku.

Registracija učesnika počinje u 16 časova i 30 minuta ispred bazena Prozivka. Prvi bicikli provezeni su subotičkim ulicama u poslednjoj četvrtini 19 veka. Na početku usamljeni prizor, biciklisti su vremenom postali zaštitni znak našeg grada.

Ovo ekološko prevozno sredstvo oblikovalo je naše ulice i odnos prema zajedničkom prostoru. Ipak, u poslednjim decenijama, bezbedna vožnja bicikla postala je samo san mnogih Subotičana, a nekadašnji „grad biciklista“ više ne gradi staze, ne proširuje zone za vožnju bicikla i ne podstiče razvoj biciklističke kulture.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 19 do 27 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.