blank

Birajte alternativne pravce, a ne Majšanski most!

Izazov je ovih dana biti i bliciklista i pešak, ali i vozač na subotičkim drumovima. Svako se snalazi onako kako najbolje zna, ali je nesporno da je rekonstrukcija pruge, nova pasarela, zatvoren podvožnjak, donela nove probleme svim učesnicima u saobraćaju.

blank
Foto: Subotičke.rs

Subotičani se sa pravom pitaju da li će putni pravci koji su više nego preopterećeni izdržati. Stanje Majšanskog mosta koji je najopterećeniji, svakako slaba tačka putnih pravaca, i gde se i pored postavljene saobraćajne signalizacije, gužve ne mogu izbeći, komentariše se na dnevnom nivou.

U želji da saznamo što više o stanju mosta, koji čeka svoju rekonstrukciju, poslali smo pitanja nadležnima u opštini, da li Subotičani treba da se boje za sopstvenu bezbednost kada biraju pravac preko Majšanskog mosta, kolika je frekvencija saobraćaja i da li će most izdraži povečanu saobraćajnu frekventnost, dobili smo sledeće saopštenje koje prenosimo u celosti:

blank
Foto: Subotičke.rs

“U toku 2020. godine, kao 2013. i 2016. godine, izrađena je analiza stanja Majšanskog mosta, čiji rezultat ukazuje na to da je potrebno uvesti zabranu kretanja za teretna vozila. U skladu sa tim postavljena je i odgovarajuća saobraćajna signalizacija, kojom je zabranjen saobraćaj za sva teretna vozilapreko mosta. U analizi iz 2020. godine se takođe navodi da se sveobuhvatna sanacija mosta ne smatra ekonomski opravdanom, niti konstruktivno, najboljom opcijom, kao konačno rešenje predloženo je uklanjanje postojećeg i izgradnja novog mosta.

Nakon dobijene analize iz 2020. Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica se obratilo „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. Beograd za zahtevom za dostavu informacija u vezi sa aktivnostima i planovima kada je ovaj most u pitanju, nakon čega je dobijeno obaveštenje da je projektnim rešenjem predviđena izgradnja novog nadvožnjaka na postojećoj lokaciji.

Napominjemo da Majšanski most nije jedini alternativni pravac za prelazak preko pruge, nego da su tu i prelazak u Kosovskoj ulici, Lošinjskoj ulici, kao i privremeno preko novog poveza Lošinjske ulice sa Senćanskim putem, a završetak radova na povezu ove saobraćajnice sa Bajnastkom ulicom se očekuje u narednim danima. Osim toga, u narednih mesec dana bi trebalo da budu završeni radovi na izgradnji nadvožnjaka i saobraćajnica kojima će se povezati ulice Jovana Mikića i Proleterskkih brigada, čime će se obezbediti još jedan alternativni pravac.

Ovim putem još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, pre svega zabranu za kretanje teretnih vozila preko Majšanskog mosta, kao što je analizom predloženo”, kaže se u saopštenju Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističkog planiranja i stanovanja Gradske uprave grada Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 25 stepeni Celzijusa. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.