blank

Bolnicu hitno na reanimaciju

blank

Ovdašnja bolnica više nije zdravstvena ustanova, već cirkus sa direktorom Slobodanom Puškarom na stranačkom trapezu. Dve frakcije unutar Srpske napredne stranke, od kojih jedna trenutno pokušava da progura dr Edgara Ormaija za novog direktora bolnice, trenutno se doslovno tuku preko leđa pacijenata koji to, zajedno sa svim ostalim Subotičanima, nisu zaslužili

Subotički odbor Stranke slobode i pravde saopštio je danas da deset godina traje agonija Opšte bolnice Subotica, a pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo na čelu sa dr Zoranom Gojkovićem i nosioci gradske vlasti ništa konkretno nisu preduzeli da u toj ustanovi ponovo bude uspostavljen elementarni red i normalna radna atmosfera.

“Naprotiv, iz subotičke bolnice u pomenutom periodu otišlo je najmanje 25 lekara i desetine medicinskih sestara.

Ovih dana, u subotičkoj bolnici zaposleni ponovo slušaju najvulgarnije svađe praćene psovkama koje članovi dosadašnje uprave razmenjuju među sobom, svedoče ishitrenim smenama i zamenama brava na vratima.

Ovdašnja bolnica više nije zdravstvena ustanova, već cirkus sa direktorom Slobodanom Puškarom na stranačkom trapezu. Dve frakcije unutar Srpske napredne stranke, od kojih jedna trenutno pokušava da progura dr Edgara Ormaija za novog direktora bolnice, trenutno se doslovno tuku preko leđa pacijenata koji to, zajedno sa svim ostalim Subotičanima, nisu zaslužili.

Nekada ugledna javna bolnica, u kojoj lekari pacijente danas šalju u privatne ordinacije, naplaćuju na crno svoje usluge unutar bolnice i u kojoj pacijenti godinama ne mogu da dođu na red za operaciju, srozala se na nivo stranačkog potkusurivanja.
Stranka slobode i pravde smatra da ustanove i institucije, naročito ne zdravstvene, ne smeju da budu žrtve unutarstranačkih prepucavanja i sukoba.

Pozivamo direktora Slobodana Puškara da podnese ostavku u bolnici koja je, kako je neko primetio, zakorovljena od dvorišta, preko odeljenja, do krova. Pozivamo pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo i subotičku gradsku upravu da omoguće izbor novog direktora bolnice izvan konteksta privatnih i stranačkih interesa.

Stranka slobode i pravde neće dozvoliti da najavljena građevinska obnova subotičke bolnice i novčana dobit na koju, u sklopu nje, računaju stranački predatori zadrži prvenstvo nad kvalitetom usluga u bolnici.

Bolnica je osnovni stub zdravstvene zaštite nekoliko stotina hiljada građana ovog dela zemlje. Njihova sudbina ne sme da bude podređena stranačkim i privatnim javnim džepovima”, navedeno je u saopštenju subotičkog SSP-a.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sportska dešavanja za vikend

Program sportskih dešavanja za vikend: Petak: Muška odbojka: Superliga, Spartak – Vojvodina, Hala sportova, 19 časova. Pročitaj još Izložba “Vesnici haosa” sutra u Hardwired udruženju

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.