blank

Carinici zaplenili tovar od preko 5.000 elektronskih cigareta vredan oko 17.000 evra

Carinici su juče, tokom dubinske kontrole na području Subotice, zaplenili tovar od preko 5.000 elektronskih cigareta vredan oko 17.000 evra.

blank
Foto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven tokom kontrole unutar carinskog područja, kada su carinski službenici na jednom parkingu u Subotici zatekli kombi vozilo stranih registarskih oznaka do vrha napunjeno kartonskim kutijama.

Na pitanje da li poseduje prateću dokumentaciju za robu koju prevozi, vozač je pokazao samo fakturu za 53 pakovanja elektronskih cigareta kupljenih u Češkoj po ceni od 16.779 evra, ali ne i neophodnu carinsku deklaraciju kojom bi bilo potvrđeno da su za tovar plaćene sve uvozne dažbine.

Istovarom i detaljnom kontrolom, utvrđeno je da se u kartonskim kutijama nalazi po 10 pakovanja od po 10 komada elektronskih cigareta raznih robnih marki.

Kako vrednost krijumčarene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom, pokrenutog protiv vozača, zadržan je i kombi, čija je vrednost procenjena na oko 36.000 evra.

Uprava carina

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 33 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene

Detaljnije »
blank

Vozili pod dejstvom alkohola i marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja četvoricu vozača zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja. Saobraćajna policija zaustavila je dvadesetšestogodišnjeg vozača mopeda koji

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.