blank

Đurin sportski dan (VIDEO)

YouTube video

Zdravo rastimo, kroz nacionalno razmrdavanje, a u sklopu akcije “Svaki dan je sportski dan” u Osnovnoj školi “Đuro Salaj” danas je održan “Đurin sportski dan”.

Učešće u sportskom danu uzeli su svi – od najmlađih pa do nastavničkog osoblja, kako bi naglasili važnost fizičke aktivnosti, kako u mlađem, ali i onom starijem uzrastu.

Đurin zdrav sportski dan je specifičan po jednoj stvari – ova subotička osnovna škola nema salu za fizičko vaspitanje, a godinama unazad učestvuje u svim važnim školskim aktivnostima u gradu, i neguje sportski duh.

blank

Cela Srbija učestvuje u Nacionalnom razmrdavanju kroz niz sportskih aktivnosti – jedna od takvih je “Svaki dan je sportski dan” podržan od strane Ministarstva prosvete.

Obzirom na epitet sportske nacije treba istaći da se šampioni prave od malih nogu, gde izuzetno važnu ulogu imaju nastavnici fizičkog vaspitanja, kao prvi treneri u ovom uzrastu. Školski sport je polazna tačka za sve one koji u kasnijim godinama postižu vrhunske rezultate.

Ova sportska akcija podržana je na svim nivoima, od lokalnih do državnih institucija, a koliko je značajno baviti se sportom svesni su i oni na čiji razvoj fizička aktivnost utiče direkrno.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.