blank

Dodeljena priznanja „Lajoš Vermeš“ (VIDEO)

YouTube video

Najboljim sportistima Subotice, koji neguju duh Vermeša, tačnije, na terenima u svojim sportovima daju sve od sebe da budu na vrhu, danas su uručene medalje i plakete u organizaciji Sportsko-rekreativnog udruženja „Vermeš 1860“.

Organizator, dugogodišnji sportski novinar, Nikola Stantić po 18-ti put ima tu čast da najboljima podeli simbolično priznanje za rezultate koji su postignuti u prethodnoj sportskoj godini. Poslovično, Subotica ima sjajne sportiste, odavno nosi epitet „grada sportova“ i pored finansijskih poteškoća, iz godine u godinu, dokazuju da je Vermešov duh duboko u svakom od njih.

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za sport i omladinu, koristi svaku priliku da istakne subotički sportski duh, ali i laskavu titulu Evropskog grada sportova za ovu godinu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Među najboljim klubovima našli su se Muški odbojkaški klub „Spartak. Zna se da u Subotici dame igraju najbolji fudbal, pa je tako Ženski fudbalski klub „Spartak“ dobio epitet „najboljeg“ za prošlu godinu, dok je za podvig godine priznanje „Luka Andrašić“ dobilo Udruženje „Kilometar za osmeh“.

Na desetom mestu najboljih po žiriju subotičkih sportskih radnika, našla se Kristina Nađ Varga – ulitmatfajterka, prvakinja Srbije i pobednica „Beogradskog pobednika“, zlatna iz Rusije, vicešampionka Balkanijade.

Deveto mesto pripalo je stonoteniskom dublu Bence Bognar i Stefan Kostadinović. Istorija stonog tenisa u gradu ispisana je zlatnim slovima, a ovi momci nastavljaju zajedno da pišu nove stranice. Najbolji u Vojvodini i Srbiji, u prošloj, imaće motiv da u ovoj ponove uspeh.

Osmi je Andrija Vulikić, reprezentativac, odbojkaš, brani boje „Spartaka“ i jedan je od onih za koga navija cela Subotica i država kada brani boje reprezentacije.

blank

Sedmo mesto pripalo je Milici Despotović, maloj harizmatičnoj šarmerki koja je svom kikboks klubu „Topfajter“ ali i državi donela zlato sa evropskog prvenstva, pre toga osvojivši zlatnih medalja na državnom prvenstvu i kupovima.

Šesto mesto podelili su Filip Barna i Mateja Borojević, košarkaš i džudista. Filip se na košarkaškom terenu snalazi kao riba u vodi, dok se njegov brat Andrej, koji je ove godine otplivao olimpijsku normu, čak tri puta, osvojio priznanje za najboljeg, na ovom izboru. Mateja Borojević, džudista osvojio je sve što se moglo osvojiti u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, šesti je na svetu. Od njega tek treba da očekujemo najbolje.

Na petom mestu našao se Tamaš Kajdoči, koji poslovično osvaja najsjajnija odličja u Vojvodini, Srbiji, svetu. Peto mesto takođe osvojila je i Nina Šabić, gimnastičarka „Spartaka“, koja je bila prva u višeboju, spravama i članica je reprezentacije Srbije.

Četvrto mesto osvojila je Lana Virc, mlada teniserka, najbolja mlada igračica Evrope do 16 godina.

Treći je Ali Arsalan rvač „Spartaka, bronzani na svetu u nacionalnom dresu. Sledi Violeta Slović, kapitenka fubalerki, dobitnica „Zlatne lopte“, ali i timska igračica koja je sa svojom ekipom odmerila snage i u Evropi.

Prvo mesto je zasluženo je osvojio Andrej Barna, koji će nastupati na Olimpijskim igrama ove godine. Ima li većeg priznanja za trud od Olimpijade?

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 18 do 33 stepeni Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije moguće su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.