blank

Novine u Pravilniku o regulisanju saobraćaja – od danas moguće oduzimanje vozila!

Od danas, 23. februara saobraćajna policija moći će u određenim situacijama da privremeno oduzme automobil nesavesnim vozačima, a policajci će takođe imati mogućnost da umesto kazne izdaju upozorenje za lakši prekršaj onima koji generalno poštuju propise.

blank
Foto: Pixabay

Ovim pravilnikom o načinu kontrole i regulisanja saobraćaja koji danas stupa na snagu predviđeno je korišćenje kamera na uniformama policajaca kojima će se snimati kompletna komunikacija sa vozačima koji će biti zaustavljani iz saobraćaja.

Mogućnost oduzimanja vozila predviđena je izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, a kako mediji pišu, mogućnost oduzimanja vozila obuhvataće vozače u teškom prekršaju, koji su u prethodne dve godine bili osuđeni na najmanje dva teška prekršaja. To znači ako u poslednja 24 meseca niste vozili pod dejstvom alkohola, direktno ugrožavali druge u saobraćaju, prekoračili brzinu, u naselju ili zoni škole, i slično nema mesta strahu.

Od danas će se o zvanično naći u upotrebi i sistem kamera na uniformama saobraćajnih policajaca koji će služiti za praćenje komunikacije sa vozačima koji su isključeni iz saobraćaja zbog prekršaja, ali i zaštite saobraćajca.

Više informacija imaćemo već narednih dana, ali će svakako ove promene biti veliki izazov kako sa vozače tako i za saobraćajnu policiju.

Izvor: Telegraf

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poslepodnevni pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 28 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.