blank

Dimitrije Dinić dobitnik nagrade „Borisav Stanković”

blank

Narodno pozorište Subotica saopštilo je posredstvom svoje „Fejsbuk” stranice da je Dimitrije Dinić dobitnik nagrade „Borisav Stanković” za najbolju mušku ulogu, za ulogu Pileta Kopileta, u predstavi „Kus petlić”, rađenoj po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Milana Neškovića.

Kako je navedeno, predstava se našla među šest predstava u selekciji 42. Borinih pozorišnih dana u Vranju, čiji je slogan bio „Kuda plovi ovaj brod”.

„Žiri u sastavu Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, predsednica žirija, Biljana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Radaković, pisac iz Zagreba, jednoglasno je odlučio da Dimitriju Diniću dodeli ovo značajno priznanje”, navodi se u saopštenju.

„Zahvaljujem se žiriju na dodeljenoj nagradi. Drago mi je što je prepoznao trud koji sam uložio u kreiranje ove uloge koja mi veoma znači. Hvala mojim divnim kolegama iz predstave Kus petlić na predanoj saigri, jer bez dobrih partnera nema ni dobre uloge. I najviše hvala vranjskoj publici, koja je sa tako velikom pažnjom pratila izvođenje predstave i dala nam podršku. Želim im da još mnogo godina uživaju u divnim predstavama na ovom festivalu i čuvaju sećanje na velikog Boru Stankovića”, rekao je Dinić.

 

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.