blank

Peta konferencija „Bezbednost i odgovornost“

blank

Kao i prethodnih godina, izlaganja će biti fokusirana na nekoliko aktuelnih tema, o kojima će govoriti stručnjaci iz zemlje i inostranstva, sa jednom bitnom izmenom – konferencija će biti održana onlajn.

O problemu „lažnih nestanaka“ uz odgovor na pitanje šta navodi decu da svojevoljno napuste kuću govoriće pedagog i psihoterapeut Marijana Vasilijević i master sociolog Marijana Temunović. Problem dece i mladih u riziku od trgovine ljudima predstaviće Ilija Đukanović, koordinator lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u Subotici. Novu kampanju Fondacije Tijana Jurić za unapređenje sistema potrage za nestalom decom predstaviće njen osnivač, Igor Jurić, a imaćemo priliku i da čujemo ličnu priču majke za čijim detetom se tragalo, koja je jedan od jakih argumenata za hitnu potrebu uvođenja ovog mehanizma i u našoj državi.

blank

O posebnim problemima i rizicima sa kojima se suočavaju deca i mladi sa lakim intelektualnim teškoćama govoriće Katarina Tadić, master defektolog, dok će psihoterapeuti Jelena Višekruna i Višnja Divild Žeželj objasniti kako to deca postaju žrtve razvoda roditelja.

O svim mračnim stranama interneta, ali i načinima na koje decu možemo da zaštitimo i u online okruženju upoznaće nas Boris Radanović ispred organizacije South West Grid for Learning (SWGfL) iz Velike Britanije i Amela Efendić iz Centra za sigurni internet, MFS-EMMAUS iz Bosne i Hercegovine.

Još jedna novina ovogodišnje konferencije biće sesija namenjena deci i mladima, kao i njihovim roditeljima. U pitanju je dečija panel diskusija, tokom koje će deca i mladi dobiti priliku da razmene svoja iskustva na internetu, a njihovi vršnjaci će putem komentara moći da se uključe u ovu važnu diskusiju.

Na samom kraju, glumci Ana Rudakijević i Jovan Veljković izvešće za učesnike konferencije kratku edukativnu predstavu ,,Nevidljivi’’ u režiji Vladimira Grbića.

Skup je prijavljen Komori socijalne zaštite i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, te će učesnicima zaposlenima u tim oblastima biti dodeljeni bodovi za obnovu licence.

Foto: Tijana.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.